TONTON VIDEO IKUT STEP

SAVE LINK VIDEO ANDA

Peserta dibenarkan save Link video dan Boleh ulang tonton Selama 3 bulan. Ikut Step Mudah ini.

DAFTAR SHOPEE

Buat anda yang Belum Daftar Shopee Tonton Video ini, Yang Telah Daftar Boleh Skip atau Mungkin Nak Daftar akaun Kedua Boleh Tonton.

LINK AKAUN BANK

Sebagai Seller Shopee Harus Link Akaun Bank. Pastikan No Akaun Bank Tidak Digunakan pada Akaun Shopee Yang lain. 1 Akaun Bank 1 Akaun Shopee. Jika 2 Kedai Shopee Masukkan No akaun yang berbeza setiap 1 kedai Shopee.

SETTING ALAMAT

Harus pastikan anda setting alamat Default adalah alamat anda untuk Penghantaran Bila anda Shopping Di Shopee. Alamat Pick Up dan Return alamat Suplier Jika anda Dropship.

CARA UPLOAD PRODUK

Tutorial ini untuk upload produk melalui PC dari Suplier anda yang DropShip. Atau yang ada produk Sendiri juga sama caranya. Perhatikan pada Cara KETERANGAN PRODUK dan Cara MASUKKAN HARGA PRODUK dari Video ini.

UPLOAD PRODUK DARI APP SHOPEE / HP

Cara upload produk Shopee Melalui Smartphone / App Shopee. Guna HP Boleh upload namun ia perlahan berbanding dengan PC.

CARA SEMAK FREE SHIPPING PROGRAM

Tutorial ini adalah Bonus cara semak dan Setting Free Shipping Program anda. Perhatikan dengan Detail kerana ia akan bantu setting Shipping anda.

CARA APPLY FREE SHIPPING PROGRAM POS LAJU SHOPEE

Cara Mudah apply Free Shipping Program Pos laju Shopee. Disarankan Apply Kerana ia cover penghantaran Sabah Dan Sarawak. Dan juga memberi Option pada buyer untuk Memilih Courrier yang sesuai ditempat Mereka.

TEKNIK SETTING KATEGORI KEDAI SHOPEE TOP SELLER

Setting Ini Sering Dilakukan Oleh Top Seller Dan ini merupakan Salah Satu Marketing Shopee. Perhatikan Cara Setting Dan ia akan berguna untuk SETUP Kedai Shopee anda.

TEKNIK HIAS KEDAI SHOPEE TOP SELLER

Jangan Tinggalkan SETTING / SETUP Front Page Kedai Shopee anda. Kerana ia membantu Buyer Lihat Dengan Mudah Produk Dalam Kedai Shopee anda.

Pesanan Buat Anda Yang Baru Bermula

"Mr.K Doakan anda Berjaya dan Tabah Dalam Menjalankan perniagaan Shopee. INGAT 1 Perkara... ISTIQOMAH / KONSISTEN adalah KUNCI utama pada Mr.K Sepanjang Menjalankan Perniagaan eCommerce ini bermula dari 2008 lagi. Ini Bukan Rekaan Tetapi adalah Kenyatan dan Pengalaman eCommerce Since 2008"
Mr.k
Coach eCommerce anda

Jumpa Anda Day 2 Jam 9.30pm